Tot zover hebben wij door deze geweldige actie al meer dan € 1,400.000 kunnen overmaken.

De volgende maatregelen konden de laatste jaren door het geldbedrag worden gerealiseerd:  

 • Dagelijks een warme maaltijd voor 100.000 kinderen en scholieren in Bujumbura (Burundi)
 • Bouw van een internaat voor meisjes met 7 slaapzalen
 • Bouw van 4 nieuwe werkplaatsen voor meubelbouw/elektro-installatie
 • Bouw van een lozings- en kleine zuiveringsinstallatie
 • Realisatie van een milieuonderzoek
 • Dikkere betonlaag op de benedenverdiepingen van de gebouwen
 • Montage van nog meer metalen deuren

Met behulp van Happy Dog kunnen kinderen en jongeren in Kigali zich op een onafhankelijk leven voorbereiden en een veilige toekomst tegemoet zien.


Happy Dog ondersteunt een school en een beroepsopleidingscentrum in Kigali, de hoofdstad van Ruwanda, een SOS Kinderdorp in Burundi. Jonge mensen krijgen hierdoor de mogelijkheid voor een nieuwe start richting een zelfstandig leven en wezen krijgen een nieuw thuis.

Ook u kunt helpen

Ondersteun ook het initiatief "Toekomst voor Afrika" met de aanschaf van Happy Dog Supreme Sensible Africa!* 

 • Slechts één dierlijke proteïnebron
 • Aardappelen die geen gluten bevatten
 • Zonder granen 

* Happy Dog doneert maximaal € 1,30 van elke verkochte
Africa-verpakking (vanaf 1 kg)

Het Verband für das Deutsche Hundewesen (kortweg: VDH) is de belangrijkste belangenbehartiger van alle hondenbezitters in Duitsland - het eerste adres rondom het samenleven met honden, de hondensport en de hondenfokkerij.

Wij van Happy Dog werken nauw samen met de VDH en steunen met onze maatschappelijke betrokkenheid regelmatig acties en evenementen van de vereniging.

 

 

Begin juni vindt in heel Duitsland een dag voor de hond plaats. Deze dag wordt door honderden hondenverenigingen, dierenartspraktijken en vele andere organisaties uitbundig gevierd.

Als officiële VDH-partner steunt Happy Dog elk jaar de organisator bij hun evenementen door royaal bij te dragen aan de levering van proefverpakkingen, die onder alle deelnemers kunnen worden verdeeld.

In 2016 valt de dag van de hond op 5 juni.

 

 

Verantwoordelijkheid voor mens, dier en het milieu - dat ligt Georg Müller, de eigenaar en bedrijfsleider van onze Beierse familieonderneming na aan het hart. "Milieubescherming is in onze firma een belangrijk ondernemingsdoel. Wij willen het milieu ontlasten en beschermen, voor ons een verplichting die wij tegenover de volgende generaties dieren en mensen hebben.", zegt hij.

In de laatste jaren werden de meest uiteenlopende maatregelen genomen:

 • De bouw van een fotovoltaïsche installatie (80 Kwp) voor de productie van groene stroom;
 • Productie met een warmteterugwininstallatie voor water- en energiebesparing;
 • De productielijnen voldoen steeds aan de hoogste milieutechnische eisen
 • Als transportverpakkingen worden alleen dozen gebruikt die voor de volle 100% van oud papier zijn gemaakt.

Tot 80% van onze grondstoffen kopen wij binnen de regio, hierdoor zijn de transportafstanden klein en wordt het milieu gespaard.

The Billion Tree Campaign
The Billion Tree Campaign - Growing Green

Plant for the planet wordt door Happy Dog ondersteund: sinds begin 2011 investeren wij 5 cent per pakket in de herbebossing van gekapte wouden - de verwachting is dat er daardoor per jaar 2500 bomen kunnen worden geplant.

Het project "Plant for the Planet" en speciaal de campagne "The Billion Tree Campaign" (in het Nederlands: de 1 miljoen bomen-campagne) stelt zich ten doel om in elk land op aarde 1 miljoen bomen te planten.

Deze actie is in het leven geroepen door de destijds 9-jaar oude Felix die tijdens een huiswerkopdracht op de Keniaanse winnares van de Nobelprijs voor de Vrede Wangari Maathai was gestoten. De milieuactiviste had in 30 jaar tijd 30 miljoen bomen geplant om CO2 uit de lucht te halen en de klimaatopwarming te stoppen.

Om een voorbeeld te noemen: in Kuala Gula, Maleisië, werden in het kader van een schoolproject mangrovebomen geplant. De mangrovebossen zijn daar essentieel voor vissen, krabben, kreeften en kreeftachtige diertjes, bedreigde wilde dier- en vogelsoorten, de diversiteit van de plantenwereld en voor de verdediging tegen stormen vanuit zee en tsunami's.

Zoo Augsburg
Zoo Augsburg

Happy Dog is een van de hoofdsponsors van de Zoo Augsburg
Wij maken ons sterk voor het op diervriendelijke wijze houden van dieren en daarom ondersteunen wij Zoo Augsburg.

Om ervoor te zorgen dat dieren in de dierentuin diervriendelijk kunnen worden gehouden, moeten er veel maatregelen worden genomen: Optimaal ontworpen verblijven voor de dieren, bezig houden van de individuele diersoorten en een op het dier afgestemde voeding zijn slechts enkele kwesties die tegenwoordig op de agenda van de moderne zoo staan.
 
Om zulke maatregelen te kunnen financieren heeft de zoo financiële middelen van sponsors nodig.

Happy Dog steunt het programma "Dogs & Storks" en het vervolgprogramma "The Dog & Baby Connection" met het doel om de veiligheid van pasgeboren en kleine kinderen in huishoudens met een hond te verhogen en het aantal honden te verminderen die vanwege de gezinsuitbreiding worden weggedaan. Door middel van de steun van Happy Dog kunnen lezingen aan zwangere vrouwen met een hond gratis worden aangeboden.

De doelstellingen van het programma zijn:

 • de veiligheid van pasgeborenen in huishoudens met een hond verhogen;
 • voorlichting geven aan toekomstige of kersverse ouders om hun bedenkingen of twijfels weg te nemen;
 • het aantal honden te verminderen dat vanwege gezinsuitbreiding wordt weggedaan.
 • het steunen van gezinnen om een harmonisch leven met de baby en de hond te kunnen leiden.

Wat maakt "Honden en Ooievaars" en de follow-up-programma "The Dog & Baby Connection" uniek?Al hun inhoud zijn gebaseerd op wetenschappelijke analyse, gedragswetenschappen en moderne dierlijke opleiding, en met succes lopen met meer dan 130 trainers in Amerika, Australië, Azië en Europa.In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, worden de twee programma's gecoördineerd door Bina Lunzer, cert.CBST.Vindt u meer informatie over deze programma's op de websites:

www.familiemithund.info and www.familypaws.com

familiemithund.info

    Happy Dog ondersteunt actieve hondensportbeoefenaars uit vele disciplines. Bovendien worden onze hoogwaardige producten al enkele decennia door succesvolle fokkers aan
    hun honden gevoed. De producten leveren zo een waardevolle bijdrage aan de successen die wereldwijd tijdens belangrijkste wedstrijden en evenementen worden behaald.

 

 

Happy Dog supports Sled dogs
Sledehonden

Happy Dog geeft een brede ondersteuning aan sledehondenteams door bijvoorbeeld materialen en sponsorgelden ter beschikking te stellen. Wij ontwikkelen echter ook speciale soorten voer die ervoor zorgen dat de sledehonden optimaal kunnen presteren.

 

 

Youth team
Jeugdteam

Happy Dog stimuleert sinds jaar en dag maatschappelijk betrokken kinderen en jongeren die binnen de hondensport actief zijn. Ze zetten zich in binnen diverse disciplines - starten onder andere met Shelty's, retrievers of herdershonden als partner en nemen aan wereldkampioenschappen, de Duitse kampioenschappen en talrijke speciale evenementen deel.

We feed world champions
Wij voeren wereldkampioenen

Happy Dog-producten leveren bij de wereldwijd grootste rashondententoonstelling, de SV-Bundessiegerzuchtschau, de SV-Bundessiegerprüfung en andere nationale en internationale wedstrijden een waardevolle bijdrage aan de successen die de winnaars behalen.

Zoek