| Primeur: Happy Dog Survival op Animal Event

Tijdens Animal Event, hét festival voor dierenfans in de meivakantie, vindt dit jaar voor het eerst een dog survival plaats. De Happy Dog Survival is een sportieve run met uitdagende obstakels voor baas en hond. De inschrijving is geopend! Deelname kost € 26,-, inclusief een toegangskaart voor Animal Event voor hond én baas (€ 16,50). 

“st. The Floaters uit Den Haag en K.C. Delft organiseren de Happy Dog Survival nu voor het vierde jaar”, vertelt medeorganisator Richard Bouhuizen. “Nieuw dit jaar is de samenwerking met Animal Event. We zijn ontzettend trots dat we een Happy Dog Survival tijdens dit event kunnen organiseren, op en rondom het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het is een droom die uitkomt!”

3,5 kilometer parcours
The Floaters zijn niet onbekend op Animal Event. Vorig jaar gaf het team al een frisbee demonstratie en workshop op het dierenevenement. “De organisatie was enthousiast toen ze hoorden over de survivaltocht die we al een aantal jaar samen met K.C. Delft opzetten”, legt Richard uit. Deze unieke editie op het terrein van Animal Event is verdeeld over drie dagen. Per dag kunnen 250 deelnemers samen met hun hond rennend of wandelend een parcours afleggen. Het parcours is zo’n 3,5 kilometer lang met daarin een tiental hindernissen voor hond en baas. “Een pittige route, omdat het grootste deel van het parcours bestaat uit mul zand. Dat vraagt om een aardige inspanning!”

Spannend en ontspannend
Bij het uitzetten van het parcours hebben de organisatoren gelet op de veiligheid van handler en hond. Daarnaast is er gekeken naar voldoende uitdaging in de route en naar plekken waar toeschouwers de deelnemers kunnen aanmoedigen. Richard: “Bij een dogsurvival komt het aan op het vertrouwen tussen handler en hond, het is afwisselend spannend en ontspannend. Dat maakt het leuk om mee te doen!”

Elke dag wordt er een winnaar gehuldigd. Als naamgever en sponsor van dit evenement verzorgt Happy Dog de prijzentafel. Om deel te nemen moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn. Alle honden, met of zonder stamboom, kunnen deelnemen. Conditietraining vooraf is wel raadzaam. Inschrijven kan hier.  

Terug
Zoek