| Dock Diving op zoek naar nieuw talent

Happy Dog en Dog Sports Events laten bezoekers op Animal Event kennismaken met Dock Diving. Het zwembad van maar liefst 10 meter lang en 5 meter breed is niet te missen op het evenement. Organisator Arie Konings: “Benieuwd of de sport iets voor jouw hond is? Laat je hond een sprong maken en ontdek hoe leuk het is! Ook voor toeschouwers is het enorm spectaculair.”

Arie Konings is met zijn organisatie Dog Sports Events de enige in Nederland die de sport organiseert. “Dat is ook meteen een nadeel, want daardoor is de sport landelijk minder toegankelijk. We zoeken meer hondenliefhebbers die mee willen doen in de competitie. Animal Event is natuurlijk een prachtige plek om de sport te promoten.”

Ver, verder, verst! 
Dock Diving bestaat uit drie onderdelen: Extreme Vertical, Speed Retrieve en Big Air. Een demonstratieteam toont de drie verschillende sporten, Big Air kunnen bezoekers van Animal Event zelf met hun hond uitproberen. Arie: “Dan gaat het puur om hoe ver de hond kan springen. Met een speciaal computerprogramma worden de afstanden nauwkeurig gemeten. De sport is voor alle honden geschikt, al zijn er honden die heel ver kunnen springen – voor hen is het 10 meter lange bad vaak te kort.”

Wildcard voor het EK
Tijdens Animal Event kan er elke dag gesprongen worden. Alle deelnemers van de dag waarvan de hond springt, worden uitgenodigd voor de finale om 15 uur. De hond die dan het verste springt, wint. “Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. De winnaars krijgen een wildcard voor het Europees Kampioenschap “Big Air” dat we in september op de streekdagen in Meeuwen organiseren. En natuurlijk stelt onze sponsor Happy Dog een prachtige prijzentafel beschikbaar.”

Terug
Zoek